Sehnat kuchaře je pro české restaurace čím dál těžší. Po pandemickém odlivu v gastronomickém odvětví stále chybí zhruba 10 tisíc pracovníků. Restaurace si tak musí vystačit s menším, ale o to vytíženějším personálem. Provozovatelé situaci nyní začínají řešit tím, co spousta z nich řadu let hlasitě odmítala. Podle dodavatelů v mnohem větší míře nakupují a zákazníkům nabízí polotovary a předpřipravené produkty všeho druhu – od polévek z předloupané a předkrájené zeleniny až po hotové hamburgery či mražené pizzy a dorty.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Chcete vědět, co se děje v české a světové ekonomice? Co si o aktuálních trendech myslí lidé z byznysu, majitelé firem a jejich šéfové? Každý týden v pátek vám naši top autoři přinášejí výběr toho nejlepšího a pohled z byznysové strany. Odebírejte Byznys newsletter.