Sehnat kuchaře je pro české restaurace čím dál těžší. Po pandemickém odlivu v gastronomickém odvětví stále chybí zhruba 10 tisíc pracovníků. Restaurace si tak musí vystačit s menším, ale o to vytíženějším personálem. Provozovatelé situaci nyní začínají řešit tím, co spousta z nich řadu let hlasitě odmítala. Podle dodavatelů v mnohem větší míře nakupují a zákazníkům nabízí polotovary a předpřipravené produkty všeho druhu – od polévek z předloupané a předkrájené zeleniny až po hotové hamburgery či mražené pizzy a dorty.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.