Česká nápojářská skupina Kofola se v posledních letech systematicky mění v agropotravinářský podnik s ambicí držet co nejvíc surovin pod vlastní kontrolou. Po bylinkách a ovocných sadech přišla na řadu káva a s ní i vlastní plantáž v Latinské Americe.
S pěstováním kávy začala Kofola už předloni v Kolumbii. Letos k tomu přidala i vlastní farmu v západní Panamě. Plantáž Taylor Papa Lalo leží v nadmořské výšce mezi 1300 a 1700 metry a ročně vyprodukuje zhruba 40 tun zelené kávy. Pěstují se zde vyhlášené odrůdy jako Geisha, Typica nebo Red Bourbon.
Co se dočtete dál
- Jak se kupuje farma v zemi, kde nic nejde bez kontaktů.
- Proč Kofola nechce jen kávu, ale i půdu pod ní.
- Co všechno obnáší podpis smlouvy u panamského notáře.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.