Léto láká k cestování, a pokud se někam vydáte vlakem, hodí se mít hned u kolejí dobrou nabídku jídla i kávy. I na českou dráhu naštěstí dorazila nová vlna gastronomických podniků hodných 21. století.
Své místo v gastronomickém světě si upevňují s kvalitním praženým zrnem a čerstvým kváskovým chlebem, někdo ocení dobře provedené retro s pivem a dršťkovou. Zatímco první kategorii zastupuje řada níže zmíněných podniků nebo třeba koncept Kafe Stánek, který začal obsazovat stanice v Praze a okolí, druhou skupinu v kvalitním provedení zastupují nádražní restaurace třeba v Hranicích na Moravě, Třebíči, Letohradu, Davli a Doksech, které na seznamáckém portálu Mapy.cz patří ve své kategorii mezi ty nejlépe hodnocené.
Tady je čistě subjektivní výběr toho nejlepšího, osobně vyzkoušený v posledních měsících na vlastní kůži, žaludek a játra.
Co se dočtete dál
- Kde najít špičkovou kávu na českých nádražích.
- Co dělá Zastávku Nižbor tak populární.
- Jak probíhá gastronomický vývoj na Hlavním nádraží v Praze.
- Proč byste měli velmi brzy navštívit nádražku v Úštěku.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.