Z průzkumů vyplývá, že gastro podniky, kde lze platit kartou, mají vyšší návštěvnost a hosté zde v průměru utrácejí více. Podle průzkumu společnosti Dotykačka mají restaurace přijímající platební karty dokonce v průměru o 30 procent vyšší návštěvnost. Dnes s sebou lidé nenosí hotovost, platí telefonem nebo hodinkami. Proč tedy přesto existuje velké množství restaurací, kde se bez hotovosti neobejdete? Jaký je k tomu důvod?

Zbývá vám ještě 90 % článku

Co se dočtete dál

  • Proč některé restaurace upřednostňují platby v hotovosti.
  • Jak dodavatelé skutečně přijímají platby a jaký je reálný důvod pro hotovost.
  • Jaké jsou aktuální poplatky za platební karty a kdy je vhodné změnit banku.
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Baví vás číst názory chytrých lidí? Odebírejte newsletter Týden v komentářích, kde najdete výběr toho nejlepšího. Pečlivě ho pro vás každý týden sestavuje Jan Kubita a kromě jiných píší Petr Honzejk, Julie Hrstková, Martin Ehl a Luděk Vainert.