Platí, že stůl by měl být na první pohled slavnostní, ale ne přeplácaný. Všem by se u něj mělo sedět pohodlně (na osobu zhruba prostor 80x40 cm) a musí být pečlivě připravený, protože dle tradice se od štědrovečerní tabule nesmí vstávat. Hodí se proto i servírovací stolek s dalšími příbory a talíři, miskami s citronem a vodou na umytí rukou. Jenomže kdo jej doma má? Nezbývá než jiná odkládací plocha, nebo nápad třeba v podobě proutěného piknikového koše vedle stolu. "Vypadá pěkně, je v něm vše pro krizové případy a sklidit sem během večeře můžete i použité nádobí," říká aranžérka Marcela Krátká.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.