Hergetova Cihelna v novém
Gourmetguru před časem psal, že se dočasně uzavírá restaurace Hergetova Cihelna na pražské Malé Straně. Důvodem byla přestavba interiéru, ale změn nastalo víc. Tak zaprvé přišel nový šéfkuchař Vojtěch Václavík, který dosud působil v michelinské restauraci Fauna v Oslu. Spolu s ním se mění celý koncept podniku, který se má výrazně posunout ke středoevropské kuchyni. Z menu tedy zmizí mořské plody a asijské vlivy a nahradí je více sladkovodních ryb, maso, sýry a plodiny z českých farem, byliny… Zkrátka návrat k tomu, co je nám Středoevropanům historicky blízké. Není to už trochu ohraná písnička? Může se to zdát, ale Gourmetguru tuzemským surovinám a renesanci české kuchyně fandí. Radši si dá moderně udělanou kachnu se zelím než nezvládnutou asii. Ať každý dělá to, co umí a zná nejlépe. Osobně do Cihelny asi brzy vyrazí na škvarky z vepřové kůže, lososovitého pstruha a panna cottu z podmáslí.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.