Britský bojovník za důstojný život zvířat a udržitelné zemědělství Philip Lymbery věří, že pokud má mít naše planeta budoucnost, musíme přemýšlet nad každým jídlem, které sníme. V rozhovoru pro HN vysvětluje, že bychom měli cílit na výrobu potravin, která je ekologicky udržitelná, neničí úrodnost půdy a také netrápí hospodářská zvířata v intenzivních chovech. „Takhle musíme všichni uvažovat třikrát denně, každý den, s každým jídlem,“ říká. 

Lymbery je výkonným ředitelem společnosti Soucit ve světovém zemědělství (Compassion in World Farming), která bojuje za zlepšení podmínek chovu zvířat a změnu v přístupu k produkci potravin. Má být přátelštější k životnímu prostředí a zvířatům samotným. Aktuálně vede kampaň za rozšíření využití technologie takzvaného kultivovaného masa, které je vypěstováno v laboratoři z kmenových buněk zvířete. Usiluje také o nahrazení tradičního způsobu intenzivního zemědělství ekologickým typem hospodářství.

Zbývá vám ještě 90 % článku

Co se dočtete dál

  • Jak můžeme stabilizovat klima skrz změnu v hospodářství.
  • Dá se pěstovat maso bez porážky?
  • Jak se srovnávají životní podmínky hospodářských zvířat v různých zemích.
  • Mohou být potraviny produkovány udržitelným způsobem cenově dostupné?
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se