Street Food Festival
Tato tradiční akce s motem "… každý sám za sebe a všichni pro vás…" otevře letošní sezonu 5. července na Nákladovém nádraží Žižkov a je dalším příkladem toho, jak se kulinářská scéna začíná minimálně v Praze měnit. Zatímco na poli "velkých restaurací" se prakticky nic neděje a nové koncepty nebo prostory se otevírají spíše sporadicky, trh s pouličním jídlem roste neuvěřitelně. A vlny v něm probíhají brutálně rychle.
Módní pho vystřídaly módní hamburgery, nyní zas velká renesance čeká hotdogy. O pastrami už se ostatně Gourmetguru zmiňoval. Jakkoli jsou některé momentální trendy komické, Gourmetguru tvrdí, že mají smysl. Ve většině světových měst je pouliční kuchyně jasnou součástí tamní kultury a bývá i zajímavá a pestrá. V Praze to tak není. Pokud to podobné akce dokážou změnit, je to jen dobře.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.